úterý 5. února 2008

4/2/08 - Cameron Highlands 1

Takze tu mame pokracovani nasi cesty.
Po noci v China Town v Kuala Lumpur jsme hned rano nabehli na autobus smer Cameron Highlands, cajove plantaze nekde uprosted malajskych hor. Na bus terminal to bylo blizko, s listky nebyl problem a tak jsme vyjeli kupodivu bez sebemensich problemu. Autobus byl VIP, coz znamena spousta mista a jen tri sedacky vedle sebe a k tomu byl bus poloprazdny, takze jsme se mohli poradne rozvalovat...
Cesta cca 2 hodiny, zastavka, pk hodinku a uz jsme stoupali spoustou zatacek vysoko do hor. Ridic pochopitelne nebyl moc ohleduplny, takze jsme se opet bali nejen o sve zivoty, ale i o zivoty chodcu okolo. Doted nikdo z nas nechape, ze vsechny ty zatacky vybral a neposlal to nekam do rokle. Nicmene dojeli jsme a vystoupili v nadhernem horskem udoli. Male mestecko a okolo cajove plantaze a kopce porostle dzungli a oproti KL nadherne chladny vzduch.
Prvni clovek, ktereho jsme potkali nam dal letak na hotel, ktery vypadal pekne a tak jsme to zkusili. A vyslo to...
Maly, pekny hotylek, s uchazejici cenou, peknou koupelnou (kterou jsme po KL opravdu potrebovali0 a moc prijemny a ochotny majitel.
Hned po ubytovani jsme vyrazili sehnat prvni vylet na cajove plantaze a okoli. Ve 14h jsme si vybrali a uz ve 14.30h jsme vyjizdeli mikrobusem s prijemnym pruvodcem...
Prvni zastavka:
Prekrasne buddhisticky chram, plny zlatych soch a posedavajich mnichu. To znamena spusta fotek, poradna prohlidka a pryc. Pruvodce nam povuprvel, jak vse funguje, o buddhismu, hindu a tak, takze spousta novych informaci...
Druha zastavka: Jahodova farma. Obrovske lany jahod okolo, ale asi nejhorsi cast, protoze jsme je nesmeli trhat. Tak jsme si je alespon koupili v obchode a bylo.
Treti:
Kvetinova ''farma''. Ze zacatku to nevypadlo nic moc, ale cim dal jsme se dostavali, tim byli kvetiny hezci, vetsi a podivnejsi. Nakonec jsme vylezli po spuste schodu az nekam na vrchol, odkud byl nadherny vyhled na cele udoli. Pockejte si na fotky je to opravdu krasa.
Ctvrta a posledni:
Motyli farma. Tohle byla asi jedna z nejhezcich casti naseho pobytu vubec. Kvetinove zahony plne exotickych rostlin a na nich spusty obrovskych, nadhernych motylu. Byli vsude a Jana si jich i nekolik podrzela na ruce. Ovsem to nebylo jedine zviratko, ktere Jana okusila. Neodolala a vzala do ruky nejakeho jestera, ktery vypadal trochu jako krokodyl. Ani nechtejte vedet kdo chtel koho snist... 8)
To byl konec, vylet nezapomenutelny, nalada skvela, takze jeste rychle na veceri, par nakupu a hned do postele...

Žádné komentáře: